Polygreen House

Northcote, Melbourne

The central idea for this inner Melbourne project was to create a container for living and working that, whilst still engaging with all the site issues of the industrial neighbourhood, enabled us to take a thread from the first cocoon we spun for ourselves in Wye River and weave it into the fabric of this next home for ourselves.

The building is wrapped on three sides in a translucent printed skin, the third side allows for Northern glazing.

The printed image is our graphic garden experienced from both the inside and the outside; our urban jungle. As it is made from a photograph of a sculpture of our own it continues a series of works, a personal line of investigation.


Awards

  • Australian Institute of Architecture National Award for Small Project Architecture
  • Australian Institute of Architecture Award for Residential Architecture (Victorian Chapter)

Selected Publications

Photographer: Peter Hyatt